Home

Welkom bij Jespa

Toen Jespa in 1981 werd opgericht waren er betrekkelijk weinig gehandicapten die aan sport deden. Door hun handicap was dat vaak voor hen ook minder gemakkelijk. Tegenwoordig sporten er gelukkig steeds meer (maar nog niet genoeg). Een groeiend aantal sportverenigingen voor niet gehandicapten pakt dit op. Ze hebben vandaag de dag heel vaak ook een aanbod voor gehandicapten. Jespa streeft er naar het aantal gehandicapte sporters verder te laten groeien. Want sporten is gezond. En het brengt de mensen in contact met elkaar (integratie).Voor het dansen en het hockeyen kunt u door op de knoppen boven aan te klikken, meer informatie krijgen. Sport- en spelinstuiven Jespa is in 1981 begonnen met het organiseren van sport- en spelinstuiven. Een breed aanbod van allerlei sporten en spellen. Jespa laat mensen actief bezig zijn met de dingen die ze leuk vinden. En dat op een manier die mogelijk is ondanks hun handicap.

Activiteiten

Op de eerste en de derde zaterdagmorgen van de maand is er een instuif voor verstandelijk gehandicapten. Steeds van 9.30 tot 12.00 uur. Als er een vijfde zaterdag in de maand zit, organiseert Jespa meestal wat speciaals. Om de sociale contacten nog verder te bevorderen, worden er ook van tijd tot tijd extra activiteiten georganiseerd. Een feestavond of een sportdag bijvoorbeeld. Soms is dat ’s avonds, soms overdag. Jespa zal, als daar vraag naar is, proberen voor bepaalde groepen special sportactiviteiten te organiseren. De Jespa-activiteiten worden gehouden in de maanden September tot en met Juni. De deelnamekosten voor èèn seizoen bedragen € 23,-

De instuiven vinden plaats in:Zijlkwartier (clubhuis)
Van der Marckstraat 19 Leiderdorp.

Vrijwilligers

In veel gevallen vraagt dat om aanpassingen en een intensieve begeleiding. Jespa zorgt daarvoor en kan beschikken over een grote groep vrijwilligers. De sport- en spelinstuiven zijn nog steeds de basisactiviteiten van Jespa. Dat is nodig omdat er voor sommige gehandicapten een speciaal aanbod moet blijven bestaan.